Brød bagt i støbejernsgryde
Ca. 600 gram hvedemel
Lidt (20g) gær
Lidt salt
1 spiseske honning
1 spiseske pollen
Ca. 6 deciliter birkesaft
Rør det hele godt sammen til en ”lind” dej og lad det hæve, ca. 6 timer
Læg bagepapir i en støbejernsgryde med låg, sæt den i ovnen på 250 grader. Når ovnen og gryden er varme, hældes dejen direkte i den varme gryde. Gryden sættes i ovnen på 250 grader i ½ time, derefter tages låget af , og der skrues ned på 225 grader i 15 minutter.
Når det er færdigt: Vip det ud på en rist og vent 1 time med at skære af det.
Låget på gryden gør, at brødet bliver mere ”saftigt”, fordi dampen bliver inde i gryden.
Ps. Hvis du brænder fingrene, så smør honning på med det samme, det gør ondt, men næste dag er der ingen brandsår og ingen vabler.