FORUM FOR BIAVLERE › Forums › Skadedyr og sygdomme › Greenstick
- Dette emne har 3 svar og 4 stemmer, og blev senest opdateret for 1 år, 10 måneder siden af Kurt Holbæk.
-
ForfatterIndlæg
-
Jan Hedenlund ChristensenDeltager
Er der medlemmer, der har erfaring med brug af Greenstick. Af vejlingen kan man få det indtryk, at Greenstick uden problemer kan anvendes samtidig med athonningmagasiner er på bistadet.
Man behandler aldrig under trækket.
Johannes JensenMedlemDet anbefales at behandle uden for honning trækket. I tilfælde af højt midetal kan greensticks stadig bruges, da der ikke er påvist forhøjet rester i honningen. Det står producenten til mål på.
Det er de samme resultater lignende produkter med glycerin og oxalsyre er kommet frem til.
Der er massere af info på nettet omkring den type behandling, dog mest på engelsk
Hej . Når man læser brugsanvisningen står der intet om at behandle i honnintrækket
Der står at honning er sendt til analyse for oxalsyre i honningen . Prøven er taget efter der var begyndt at komme honning i magasinet i begyndelsen af maj .
Familien havde 2 Greenstick siddende i yngelkassen og havde siddet der lidt oner 1 måned .
Tilsvarende 3 andre familier som havde fået oxalsyredryp i december blev testet for oxalsyre i honningen , på samme tid ,men ingen Greenstick .
Resultatet : Greenstick familien havde 0,005 gram for hver 100g , 2 af de andre der havde fået oxalsyredryp i december havde 0,007 g for hver 100g og den sidste var linde honning som var fra året før havde 0,010 g for hver 100g
Det viser at en drypning i december efterlader mere oxalsyre i honningen end en familie med 2 Greenstick siddende i familien da prøven blev taget og havde siddet i over en måned .
Brugsanvisningen tilskriver at fjerne forårssticken når der kommer magasin på . Her ved fjerner man alt oxalsyre fra familien da intet er sprøjtet ud over tavlerne ,men den rest der måtte være i sticken bliver fjernet .At man fra forskellig side mener man ikke skal behandle i honnintrækket er forståeligt hvis man bruger nogle af de andre midler der er på markedet . Eks. Pinden Thymol , myresyre , som alle efterlader rester i honning og voks .
Med dette siger jeg ikke at man skal behandle i honningtrækker , det er Iøvrigt heller ikke nødvendigt hvis man følger Brugsanvisningen .
men har man opdaget for mange mider i en eller flere familier i honningtrækket vil jeg behandle , alt andet er da tåbeligt , man risikerer døde familier og smitte til andre bigårde , og med mine test som er foretaget at godkendte lab. I Frankrig ,viser ingen rester i honningen . -
ForfatterIndlæg
- Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.