Min rapshonning er i år stenhård. Jeg synes, at jeg har gjort, som jeg plejer.
Har jeg kommet honningen for tidligt eller for sent på glas? Har jeg rørt den for lidt? Eller har jeg bare fået alt for meget af rapshonningen (der var en mark ret tæt på).
Flemming det er ikke usædvanligt at især rapshonningen efter tapning på glas bliver så hård, at man kan bruge den til at slå søm i med. Den plejer dog efter nogle måneders modning at blive mere “medgørlig” så man ikke behøver hammer og stemmejern for at få den ud af glasset.
Når jeg sætter glas til salg i gårdbutikken (plastglas) så får de lige 20 – 30 sekunder i mikrobølgeovnen, hvor efter man kan mærke at krystalstrukturen brydes lidt hvis man klemmer forsigtigt på glassene. Men selvfølgelig ikke så meget i mikrobølgeovnen at honningen bliver varm.
Dette svar blev ændret 1 år, 7 måneder siden af Gert O. Johansen.
Tak for dit svar Gert. Jeg ved godt, at rapshonning kan være hårdt i sensommeren, men indtil videre er det altid blevet blødere mod vinter. Jeg vil bruge dit råd.
Forfatter
Indlæg
Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.