FORUM FOR BIAVLERE › Forums › Skadedyr og sygdomme › Akut bi-paralysevirus (ABPV)
- Dette emne har 2 svar og 2 stemmer, og blev senest opdateret for 4 år siden af Ole Sam Nielsen.
-
ForfatterIndlæg
-
Akut bi-paralysevirus (ABPV)
på side 395 i bibladet står der ABPV påvirker biernes hjerne , de flyver ud, og vender ikke hjem igen, det var det jeg for år siden sammenlignede med at bierne havde fået alzheimer
Bemærk at Acetylkolin er det stof som alle dem der får alzheimer mangler.
Neonikotinoider
Man har konstateret, at produktionen af Acetylkolin hos unge bier minimeres, hvis de bliver udsat for neonikotinoider
Acetylkolin
Produktionen af T-celler er afhængig af stoffet Acetylkolin
Den kemiske komponent acetylkolin er en neurotransmitter i det perifere nervesystem og i centralnervesystemet i mange organismer inklusive mennesket. Acetylkolin er en af mange neurotransmittere i det autonome nervesystem og er den eneste neurotransmitter i det somatiske nervesystem.
Svensk- Bitidningen 11-2020 Bi-gift og acetylkolins betydning for bier og mennesker.
I februar-marts blev 5115 biavlere testet i
Kina. Heraf befandt de 723 i Wuhan, der var epicentret for Covid-19. Ingen af biavlerne havde udviklet symptomer på covid-19.
Heller ingen af de fem api-terapister, der i deres rheumatisme-behandling både havde medicineret sig selv og deres 121 patienter med ‘bi-gift’, havde udviklet symptomer på covid-19
Eksponeret for smitte
I en supplerende test udsatte to af api-terapeuterne sig for mennesker, der var mistænkt for at have covid-19, og flere andre biavlere lod sig eksponere for bekræftede covid-19 tilfælde. Men ingen blev smittet.
Heller ingen af de 121 rheumatisme- patienter blev altså syge, til trods for, at tre af dem havde familiemedlemmer, som var blevet smittet.
Kvaliteter i bi-gift
Selvom biavlere generelt ofte lever i mere landlige og isolerede miljøer end den gennemsnitlige befolkning – og måske derfor ikke løber så stor en risiko for at blive eksponeret for covid-19-vira, så boede de fem api-terapister og deres patienter i tætbefolkede beboelsesområder i Wuhan. Fælles for alle var, at de var tolerante for bigift og … de ikke blev smittet med covid-19.
Det ser altså ud til, at bigift skaber immunitet mod virus hos mennesker.
At bigift hjælper mod forskellige inflamationer har været kendt i flere tusinde år og derfor er api-terapi almindelig i tropiske og subtropiske lande, – men der er forsket overraskende lidt i at udrede årsagerne.
Hvordan virker bigiften
Hvad indeholder bigift, som kan styrke immunforsvaret mod virus?
Bigift indeholder mange forskellige stoffer, men særligt melittin, som er dominerende, og som forårsager smerte og hævelse. Men det er også melittinen, som først og fremmest sættes i forbindelse med den inflammations-hæmmende effekt.
Men hvordan er koblingen mellem bi-giften og det øgede immunforsvar ?, – når vi på den ene side ved, at nogle er allergiske for bi-gift, og der er biavlere, der udvikler allergi, hvis de får for mange bistik på en gang, når vi på den anden side ved, at lidt bi-gift nu og da kan være godt for immunforsvaret.
T-celler
Forklaringen er, at bi-gift øger dannelsen af en form for T-celler (lymfocytter) i kroppen. T-celler dannes i knoglemarven og kan have mange former og egenskaber. De udgør kroppens eget immunforsvar, og de transporteres rundt som hvide blodlegemer, også kaldes ”morderceller”, fordi de angriber og ødelægger de unormale celler, – eksempelvis sådanne celler, som er blevet angrebet af virus. Mest sandsynlig er det, at det er disse T-celler, som produceres, når bi-giften kommer ind i kroppen.
Acetylkolin
Produktionen af T-celler er afhængig af stoffet Acetylkolin (i engelsk sprogede lande forkortet ACh). Et stof, der er ekstremt betydningsfuldt for alle nervesystemer hos – i princippet – alle levende organismer.
Honningbier fremstiller små mængder
acetylkolin i deres kindbark-kirtler og dette stof genfindes især i gele-royal, som unge-bier producerer, – som alle bilarver får i et døgn, og dronningen gennem hele larvestadiet.
Neonikotinoider
Man har konstateret, at produktionen af Acetylkolin hos unge bier minimeres, hvis de bliver udsat for neonikotinoider. Konsekvensen kan blive, at bisamfundets immunitet bliver svækkes og er truet af undergang.
De absolut stærkeste af disse gifte er gan-ske vist blevet forbudt i
EU, men selv i EU bli-
ver der uddelt dispensationer, mens mange andre nationer udenfor EU stadigtillader brugen af neonikotinoider. Selv svagere, ikke forbudte neonikotinider: fx det almindeligt anvendte tiakloprid, der har vist sig at have samme negative
effekt.
Man kan så umiddelbart få den tanke, at hvis vi mennesker får de samme stoffer, kan også vor produktion af acetylkolin blive påvirket og resultatet kan blive et sænket immunforsvar.
Kolin i honning
Med hensyn til bigift har fx Sok Cheon Pak (2019) og mange andre forskere ana-lyseret bigiftens sammensætning.
Men ingen nævner, at der findes små mængder kolin og acetylkolin i honning (Saber 2015). Det drejer sig om kolin i mængden 0,3-25 mg/kg og acetylkolin 0.06-5 mg/kg honning.
Kolin er vigtig i mange henseender og et forstadie til acetylkolin. Derfor har honning en forstærkende immunologisk ef-fekt. Acetylcholin skal derfor være til stede i kroppen i tilstrækkelige mængder, for at vi kan tåle et bistik og lidt bi-gift. Og bi-giften synes at stimulere en øget produktion af T-celler af den slags, som igen kan tage sig af skadede celler med virus.
Så langt er vi nået med tolkningen af vor viden i dag, men man kan konstatere, at mere afklarende forskning ikke ville skade, siger professor emeritus Bengt Nihlgård.
Bengt Nihlgård, professor emeritus
Biodiversitet ved Lunds Universitet
Et kinesisk studie fra juli 2020 (Wei Yang et al 2020) .
This post has received 1 vote up.- Dette emne blev ændret 4 år siden af Ole Sam Nielsen.
En imponerende afhandling du har begået BiSam, men er det muligt at du kan uddrage essensen i en form, så vi der hovedsagelig kun gik i skole når der ikke skulle tages kartofler op også har en chance ?
Emnet er måske mere aktuelt i år. Jeg læser flere steder om tegn på ABPV rundt i bigårdene.Svensk- Bitidningen 11-2020 Bi-gift og acetylkolins betydning for bier og mennesker.
Neonikotinoider
Man har konstateret, at produktionen af Acetylkolin hos unge bier minimeres, hvis de bliver udsat for neonikotinoider. Konsekvensen kan blive, at bisamfundets immunitet bliver svækkes og er truet af undergang.
Af :Bengt Nihlgård, professor emeritus
Oversat af Sam
på side 395 i bibladet står der ABPV påvirker biernes hjerne , de flyver ud, og vender ikke hjem igen, det var det jeg for år siden sammenlignede med at bierne havde fået alzheimer
Bemærk at Acetylkolin er det stof som alle dem der får alzheimer mangler.
Hej Gert : Du behøver ikke at læse det Hele. Men bare gå ud til dine bier og få et par stik thi hi
Ps. Nu har vi i Danmark og store dele af verden brugt Neonikotinoider i 20 år og halveringstiden er ca. 3 år så det er klart at vi er fyldt med skidtet, og er blevet svækket, og modtageligt for virus og andre sygdomme, det er jo ikke den eneste gift at der bliver brugt.
Det er vel derfor at der ikke er så mange humlebier og vilde bier tilbage.
- Dette svar blev ændret 4 år siden af Ole Sam Nielsen.
-
ForfatterIndlæg
- Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.