Honning der skiller

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 9 i alt)
  • Forfatter
    Indlæg
  • #818 Score: 1
    Willy Svendsen
    Deltager
    6 pts

    Hej Ib.

    Der er vist ingen tvivl om at honningen er ved at gære med alle de blærer der er at se i honningen.
    For højt vandindhold eller forkert opbevaring, 5 uger inden honningen var tappeklar tyder på for højt vandindhold eller for høj temperatur der honningen er blevet opbevaret.
    Vh. Willy.

    This post has received 1 vote up.
    #823 Score: 0
    Ib Jensen
    Deltager
    4 pts

    Hej Willi

    Tak for svar. Du bekræfter min egen mistanke. Jeg undrer mig bare over at vandinholdet er forhøjt. Jeg tog kun fuldt forseglede tavler og brugte ‘tændstikmetoden’.

    Jeg må fremover til at måle på vandindholdet i honningen, når den er høstet.

    Hilsen Ib

    #834 Score: 2
    Flemming Vejsnæs
    Deltager
    10 pts

    For mig er det tydeligt at din honning evt. har lidt høj vandprocent. Behøver ikke at være for høj vandprocent (20 % for sommerhonning). En langtidsholdbar honning bør ikke have en vandprocent væsentligt over 18 %.
    Hvis din kunde har haft denne honning stående for varmt (og det tror jeg) så sker gæringen. Vær opmærksom på at hvis du rører din honning i næsten 5 uger, at den er opbevaret i rum med ikke for høj luftfugtighed.
    Jeg tror din kunde også har en del af skylden.

    This post has received 2 votes up.
    #835 Score: 1
    Palle Frejvald
    Deltager
    10 pts

    Der kan godt ske gæring selv om vandprocenten er under de 18 (tør honning), hvis der er for mange gærceller i honningen. Gæringen kan virke selvforstærkende, når den først er begyndt, det gør den i overfladen.

    Det ser for mig ud som om, din honning har været rørt rundt af din kunde. Normalt vil den flydende del ligge øverst, ikke som et lag midt nede i glasset. Mange gærceller sammen med varm opbevaring (stuetemperatur), kan være årsagen. Og når så kunden har rørt gæren ned i honningen kan det kun gå galt.

    Og nu kom Flemming med et svar før mig, men dybest set, er vi vist ret enige.

    This post has received 1 vote up.
    #841 Score: 1
    Ib Jensen
    Deltager
    4 pts

    Som jeg forstår jeres svar er der tale om ‘delvis frifindelse’, men for højt vandindhold har givet for gode vækstbetingelser for gærceller ved for varm opbevaring.

    Men jeg skal have mere fokus på vandindhold i honningen og i sammenhæng hermed luftfugtighed. I skoven, hvor vi bor, er luftfugtigheden relativt høj og kræver måske endda brug af affugter ved slyngning, osv.

    Hilsen Ib

     

    This post has received 1 vote up.
    #853 Score: 3
    Klaus Langschwager
    Deltager
    8 pts

    Nu skriver du at det er sensommer honning. Man skal være opmærksom på at sensommer honning som regel har et højere indhold af frugtsukker. Da invertase bliver ved med at være aktivt, vil mængden af frugtsukker stige over tid. Hele vandindholdet er bundet til frugtsukkeret, der ligger indkapslet i druesukker krystallerne. Når drusukkerkrystallerne forsvinder stiger frugtsukkeret til vejrs med et højere vandindhold, og gæringen vil starte.

    Derfor: rør så lidt som muligt i sensommer honning – så lavt vandindhold som muligt – kold eller kølig opbevaring. Det sidste har givet vis ikke været tilfældet ved det viste glas.

    This post has received 3 votes up.
Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 9 i alt)
  • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.