Hej Jesper
Jeg smelter mest honning i glas til flydende honning. Men kun til eget brug.
Jeg bruger en mikroovn når jeg smelter det er hurtigt og nemt.
Til flydende honning varmer jeg med 1000W i 1 minut. Derefter rører jeg i honningen med en ske for at fordele varmen i honningen bedre.
Så gentager jeg opvarmningen og rører igen.
Så gentager jeg processen én gang til.
Derefter er honningen tynd og lidt varm, men den krystalliserer ikke igen, og der er en tendes til at de sidste krystaller forsvinder i løbet af de nærmeste dage. Det ses på at honningen bliver mere klar.
Her forleden prøvede jeg en anden sekvens idet jeg varmede et glas i mikroovnen ved 250 Watt i 4 minutter. Da jeg kom tilbage og hentede glasset var honningen flydende. Det har nu stået lidt i stuetemperatur, men ikke alle krystaller har været smeltet så nu står det og er lidt lagdelt som honning der har stået for varmt i lang tid.
Jeg har et lot honning som er meget hårdt og når man skraber det op for at smøre det på brød virker det som det deler sig i små krystaller. Det påvirker smagen så det smager lidt som sukker. Det synes jeg ikke om.
Så jeg satte et glas i mikroovnen ved 250 watt i 1 minut. Det gjorde det lidt blødere og smagen blev som for normal god honning. Jeg syntes dog stadig at det var lidt hårdt så jeg gav det 250W i 1 minut en gang til.
Den er nu som jeg gerne vil have min honning skal være.
Da metoden ikke giver nogen særlig temperaturstigning i honningen bliver HMF værdien ikke påvirket nævneværdigt.
Med venlig hilsen
Eigil Wiwe
This post has received 1 vote down.