Forum-svar oprettet
-
ForfatterIndlæg
-
Bor et hul i kassen, så kan dronningen komme ud og blive parret.
Brug en skruemaskine med et ca. 10 mm bor mens bierne sidder i kassen , men pas på ikke at ramme dronningen – thihiThis post has received 2 votes up.Jeg kan tilslutte mig, at DBA laver sit eget regelsæt, og sit eget mærke, til at opfylde kravet på god økologisk honning
Det kunde f.eks. være ingen brug af kaustik soda til at desinficere rammer og bi-huse.
Ingen sukker fra f.eks. Sydamerika hvor der er helt andre regler for økologisk sukker, og hvor man ikke kan betragte det som bæredygtig, når det er dyrket på den anden side af jorden af billig arbejdskraft.
Og at bierne henter pollen og nektar fra så mange forskellige helst ville planter som muligt, og ikke kun 2-3 mono kulture f.eks. kun kløver eller raps.
Hilsen Sam
This post has received 1 vote up.En del af en lille folder jeg har lavet til mine kunder, efter at jeg i flere år har set presset honning anprist på bekostning af slynget honning
Presset eller slynget honning?
Denne honning er et 100 % rent naturprodukt. Den er ikke opvarmet, men slynget ud af biernes voksceller på en skånsom måde, Derfor har den en finere smag end presset honning, der kan indeholde flere urenheder fra blandt andet bilarvens ekskrementer.
Biens udvikling: En bi er et æg i 3 dage, inden den bliver klækket til en bilarve.Bilarven ligger i en celle.I det stadie er den 5½ dag, hvor den bare spiser og spiser pollen og honning. Men på trods af det store madforbrug afsætter larven ikke ekskrementer, den har nemlig ikke forbindelse mellem maven og endetarmen endnu, Ekskrementerne hober sig derfor op bagerst i maven, og først når larvetiden er slut, bliver der hul igennem. Alt sammen tømmes så på bunden af cellen, når larven er stoppet med at spise.
Nu strækker larven sig ud i cellen. Det tager 3 dage, og den får antydning af hoved. Arbejderbierne lukker cellen, og larven tager straks fat på at spinde en kokon eller et puppehylster. Det tager ca. et døgn. De næste 8 dage sker der en forandring fra larve til voksen bi.
De næste 2 dage gør den sig klar til at krybe ud af cellen.
Det første, den gør, når den er kommet ud af cellen, er at rengøre cellen. Den bliver gjort klar, så dronningen kan lægge endnu et æg i cellen .
Men kokonen (puppehylsteret) kan den ikke fjerne, og heller ikke sine ekskrementer.
Den lille lort ligger godt beskyttet under puppehylstret på bunden af cellen. Derfor er det en dårlig ide at presse gamle yngeltavler for at udpresse honning, Tavlerne bliver knust og ekskrementerne frigivet. Det er derfor presset honning har en kraftigere smag, – slynget honning har en meget finere smag
Hvis ikke biavlerne udskiftede de gamle tavler med kokoner (puppehylstre), ville bierne blive mindre og mindre og kortere for til sidst at være for små, og bi-familien ville dø efter ca. 60 år.
U-filtreret honning er noget sludder
Honning skal naturligvis sies for at fjerne urenheder som bivinger, biben, voksrester osv.
Man kan ikke fjerne pollen ved at si honning
1 lille pollen korn er o, o35 millimeter,
en grov si er 1000 micron = en millimeter,
en fin si er 350 micron = 0,35 millimeter
en xxfin si er 200 micron = o, 20 millimeterThis post has received 1 vote up.Neonikotinoider bliver ophobet i jorden og har en halveringstid på op til 3 år, det er kun en lille del af Neonikotinoider der vokser inde i planten resten siver ud i jorden og forurener f.eks agerkål og agersennap, som om efteråret vokser sammen med rapsen, og som bierne henter nektar og pollen fra til deres vinterfoder, i februar når dronningen lægger æg tærre bierne på deres proteinlagre som de har under deres rykskjold på den måde bliver Neonikotinoider ført med rundt i hele bihuset. (Neonikotinoider er en dårlig kost for bi-ynglen)
Men der er mange andre dårlige ting ved Neonikotinoider og bier som jeg ikke orker at nævne her .This post has received 1 vote up.ET citat fra plan-bi om Nationalparker
Og så kommer det næste mål. En bare rimelig lovgivning omkring honningproduktionen. Det kan altså ikke være rimeligt, at en biavler kan sætte x antal bistader op hvis han kun selv råder over f.eks. 1000 m2 med græs og et par forkølede buske og så åbenlyst satser på, at honningbierne skal hente hans fortjeneste gratis via et overgreb inde hos os andre, som har helt andre interesser med vores matrikel…f.eks. vild fauna og de vilde bier s ve og vel. Lovgivning nu!
.
Jeg mener at Biavl kommer ind under ”offentlighedsloven” , man kan jo heller ikke forbyde fuglene at flyve ind hos naboen, hvis man sætter fuglekasser op.
This post has received 1 vote up.Ja, og hvad vil der ske vis professorer og biologer styrede verden, det er netop det der er ved at ske .
De snakker om bæredygtighed , de går rundt med skyklapper på, og de springer træer i luften med dynamit , og forbyder Honningbier i naturen. men åndelig bæredygtighed ved de ikke hvad er.
.
.
.
.
Ps. Åndelig bæredygtig, hvis ikke hjertet er med alt hvad jeg gør, kan jeg ikke bruge hænderne til noget fornuftig.
This post has received 1 vote up. -
ForfatterIndlæg