Palle Frejvald

Forum-svar oprettet

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 8 i alt)
  • Forfatter
    Indlæg
  • #709 Score: 3
    Palle Frejvald
    Deltager
    10 pts

    interessant tråd 😉

    This post has received 3 votes up.
    #736 Score: 2
    Palle Frejvald
    Deltager
    10 pts

    Jeg prøvede at tage al yngel fra i et par familier sidste år. I den ene lod jeg en tavle med åben yngel sidde tilbage som fangsttavle, den fjernede jeg efter en god uges tid. Den anden familie blev blot dryppet med oxalsyre.

    Ud fra nedfaldet før og efter virkede det som om oxalsyredrypningen var noget mere effektiv end fangsttavlen. Men fangstavlen kan jo bruges inden høst af honningen, det kan oxalsyre ikke. Så metoden med fangstavlen er måske den nødbremse på varroa, vi ikke rigtig har haft før. Den kunne måske benyttes på det tidspunkt hvor vi ellers laver vinterleje, sidst i juni, måske endda uden udbyttetab.

    Bemærk alle “måskeerne” 😉

    This post has received 2 votes up.
    #3484 Score: 1
    Palle Frejvald
    Deltager
    10 pts

    Ligner mere lidt vildbyg med droneceller. Sværmceller/dronningeceller “hænger” nedad.  Men hiv rammerne op og se på dem, det er lidt svært at vurdere fra denne vinkel.

    Sværmceller ser ud som på billedet her:

    This post has received 1 vote up.
    #3746 Score: 1
    Palle Frejvald
    Deltager
    10 pts

    Hej Gert

    Du tager blot og finder de gamle tidsskrifter frem. Du skal helt tilbage til sidste år, der fik vi et hæfte “Biavlen i Danmark”

    Du kan også finde det her: https://www.biavl.dk/medlemmer/medlemmer/tidsskrift-for-biavl/tidsskrift-for-biavl-2018/biavlen-i-danmark/

    Hurtigt skimmet tror jeg der er svar på en del af det, du funderer over.

    This post has received 1 vote up.
    #835 Score: 1
    Palle Frejvald
    Deltager
    10 pts

    Der kan godt ske gæring selv om vandprocenten er under de 18 (tør honning), hvis der er for mange gærceller i honningen. Gæringen kan virke selvforstærkende, når den først er begyndt, det gør den i overfladen.

    Det ser for mig ud som om, din honning har været rørt rundt af din kunde. Normalt vil den flydende del ligge øverst, ikke som et lag midt nede i glasset. Mange gærceller sammen med varm opbevaring (stuetemperatur), kan være årsagen. Og når så kunden har rørt gæren ned i honningen kan det kun gå galt.

    Og nu kom Flemming med et svar før mig, men dybest set, er vi vist ret enige.

    This post has received 1 vote up.
    #919 Score: 1
    Palle Frejvald
    Deltager
    10 pts

    Hej Henrik
    Prøv at studere Forsøgsrapporten der var med i Tidsskrift for Biavl i maj. Der kan du finde de dronningeavlere som har de fredeligste dronninger.  Du kan i sagens natur ikke skifte dronning nu, så du kan vente til den næste forsøgsrapport kommer til foråret.
    Du kan sikkert være heldig at finde fredelige dronninger andre steder. Men dem der er nævnt i forsøgsrapporten, har været så sikre på deres dronninger, at de har turdet stille op i en test af dem. Det synes jeg, siger noget om den sikkerhed der må være om dronningernes kvalitet.

    This post has received 1 vote up.
Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 8 i alt)